Warmtepompsystemen

"Je woning duurzaam verwarmen"


De energieprijzen blijven stijgen. De economische toekomst is onzeker. De milieuproblematiek is belangrijker dan ooit. Omdat een warmtepomp natuurlijke energie uit de lucht gebruikt om warmte te onttrekken, is het de ideale oplossing voor het verwarmen van woningen. Een verwarmingssysteem aangedreven met een warmtepomp levert optimale warmte en comfort het hele jaar door, ook wanneer het buiten vriest. Bovendien helpt een warmtepomp uw energierekeningen uw CO2-emissie te verminderen en is dus vriendelijk voor budget én milieu.


Een integrale oplossing voor verwarming en warm water:


Een warmtepomp kan meer dan enkel een efficiënte verwarming van uw woning leveren. Het is een totaaloplossing voor verwarming én warm water. En voor nog meer efficiëntievoordelen kan het hele warmtepompsysteem worden aangesloten op zonnepanelen. Met de zonne-energie kan 60% van de energie voor warm water worden geleverd, en dit het hele jaar door.


Koelen:


Geniet thuis van een ideaal klimaat dankzij de integrale systemen die uw woning zowel verwarmen als koelen, zodat u steeds kunt genieten van een perfecte temperatuur, ongeacht het weer buiten. De stijlvolle binnenunits bieden meer dan enkel verwarming en koeling: ze zorgen voor een juiste vochtigheidsgraad en voor frisse lucht. Onze geavanceerde inverter- en warmtepomptechnologieën bieden uitstekende efficiëntievoordelen voor elk seizoen.


Perfect voor nieuwe woningen en renovatieprojecten:


Of u nu bezig bent met renovatiewerken of met een nieuwbouwproject, het veelzijdige gamma verwarmingen voldoet aan al uw behoeften. Wat ook de leeftijd van uw woning is, u kunt erop vertrouwen dat de verwarmings- en koelingsoplossingen jarenlang een betrouwbare dienst zullen leveren.

Ontdek hoeveel u kunt besparen door over te schakelen van uw huidige verwarmingssysteem naar een efficiënt warmtepompsysteem. Kijkt u gerust even rond op de site om u een idee te geven hoe u in de toekomst efficiënt kunt besparen met een hoog verwarmingsrendement.


Een nieuw jaar geeft ruimte voor nieuwe kansen, ook in de bouwsector. Nu al lijkt het erop dat het jaar 2017 een enorme kans biedt voor het grootschalig toepassen van warmtepompen als serieus alternatief voor de standaard gasketel. De volgende drie ontwikkelingen maken dat 2017 wel eens het jaar van de warmtepomp kan worden.


1. Verschuiving energiebelasting


De eerste belangrijke verandering is een aanpassing in de energiebelasting voor zowel elektriciteit als gas. Voor elektriciteit betalen gebruikers in 2016 per kWh € 0,02 minder belasting. Tegelijkertijd neemt de energiebelasting op gas toe met € 0,06 per kubieke meter. Door deze belastingstijging is het 9% duurder geworden om op gas te verwarmen, terwijl verwarmen op elektriciteit juist 9% minder kost. Zo wordt het verwarmen met een warmtepomp in financieel opzicht opeens een stuk interessanter.


2. Subsidie op warmtepompen


De tweede belangrijke verandering is dat de overheid een subsidie voor warmtepompen heeft ingesteld. Particulieren en zakelijke gebruikers die een warmtepomp aanschaffen, kunnen hiervoor een subsidie aanvragen die kan oplopen tot wel 40% van de aankoopprijs. Natuurlijk zijn er extra kosten voor installatie, maar dan nog zorgt de subsidie voor een significante daling van de kosten voor warmtepompsystemen. Niet alleen de energiekosten maar ook de aanschafkosten van warmtepompen gaan daarmee aanzienlijk omlaag.


3. Veranderende kijk op gasgebruik


Behalve dat het gebruik van warmtepompen financieel steeds aantrekkelijker wordt, zijn er de laatste tijd ook steeds meer maatschappelijke vraagstukken rond gasgebruik. Twee prominente voorbeelden zijn de aardbevingen in Groningen en de bekoelde verhoudingen met Rusland als grootleverancier van gas. De vraag is nu niet meer zozeer of, maar wanneer we ons gasgebruik sterk gaan of moeten reduceren. Door deze problemen en door bijvoorbeeld klimaatafspraken en energieprestatie-eisen wordt gas steeds minder de logische standaardoptie om gebouwen mee te verwarmen.

Nieuwe standaard voor verwarmen


Uit deze veranderingen blijkt dat de warmtepomp goede potentie heeft om de standaard te worden van nieuwe verwarmingssystemen in 2017. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel en politiek gezien lijkt de warmtepomp het te winnen van de gasketel. Het belangrijkste wat er nu nog moet gebeuren, is een verandering van mindset: als een nieuw verwarmingssysteem wordt aangelegd moet als eerst gedacht worden aan de warmtepomp in plaats van een gasketel. Wanneer we dit voor elkaar krijgen, weet ik zeker dat 2017 het jaar van de warmtepomp wordt. En daarmee een stapje naar een duurzamere gebouwde omgeving.


Bekijk hieronder de 3 varianten die voor uw woning van toepassing zijn.


Variant 1: Oplossing voor een tussenwoning 
(Bivalente Hybride oplossing)

Variant 2: Oplossing voor een hoekwoning 
(Monovalente oplossing)

Variant 3: Oplossing voor een vrij staande woning 
(Cascade oplossing)

Contact gegevens:

  • Climate-Services-Rotterdam
    Rotterdam Airportplein 22
    3045 AP, Rotterdam
    Nederland
  • info@climate-services.com
© Copyright 2017 - https://climate-services.com